2019-2020 Akademik Yılında Farabi Değişimi ile Giden Öğrencilerin Burs Ödemelerinin yapılması hakkında!!!

2019-2020 Akademik yılında Farabi Değişim Programı ile Üniversitemizden diğer Üniversitelere Giden öğrencilerimizin İlk burs ödemelerinin yatırılması için;


  * Öğrenciler gittikleri Üniversite öğrenci işlerinden onaylı 1 adet öğrenci belgesi ve Sosyal Güvenlik Kurumundan ( SGK ) veya ‘e-devlet’ internet sitesinden, herhangi bir sigortasının olmadığına dair SGK hizmet döküm belgesini 25-31 Ekim tarihleri arasında farabi@siirt.edu.tr  e-mail adresine pdf formatında renkli olarak tarayıcıdan taratılarak göndermesi gerekmektedir.

İlgili belgeleri tarayıcı ile taratıp gönderdikten sonra Koordinatörlük e-mailimizden belgeniz tarafımıza ulaşmıştır teyit mail’i ile cevap verilecektir. Belge gönderimi sonrası 2 gün içerisinde teyit almamanız durumunda tekrar ilgili belgeyi üst kısımda verilen e-mail adresine mail atınız. Sonra ki süreçte teyit alınmadığı durumda Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçiniz.


Belirtilen tarihlerde istenilen belgelerin gönderilmemesi durumunda, ilgili öğrenciye ilk burs ödemesi yapılmayacak olup;  Belge gönderilmemesinden kaynaklı yatırılmayan bu ilk Farabi burs ödemesi en son % 70’lik burs ile birlikte Şubat 2020 tarihinde öğrencilerin hesaplarına yatırılacaktır. İstenilen belge gönderildikten sonra burslar 5- 15 Kasım tarihleri arasında Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire başkanlığı tarafından hesaplarınıza yatırılacaktır. Belirtilen son gün tarihi ile burs ödemesi hesabınıza aktarılmamış ise Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçiniz.


NOT:  Sgk hizmet döküm belgesi bundan sonraki burs ödemelerinin yapılması için de gerekli olup,  bundan sonraki süreçte her ayın son günleri olan 25-31 tarihleri arasında yeni tarihli Sgk hizmet döküm belgesi çıktısını bir tarayıcıdan taratılarak Koordinatörlük e-mail’ i olan farabi@siirt.edu.tr  ‘ye gönderilmelidir. Farabi bursları YÖK tarafından öğrencilerin herhangi bir sigortalı işte çalışmadığı hallerde ödenmektedir.


Yeni tarihli sgk belgesinden kasıt, çıkarılan belgenin o ay içerisinde ayın 25’ i ve sonrasında çıkarıldığının belgede görülmesidir. Yani sadece 1 belge çıkarılıp her ay o aynı belge gönderilmemelidir.


Bundan sonraki aylarda burs ödemeleri ile ilgili ilan sadece Farabi Koordinatörlük web sayfamızda yayınlanacaktır. Farabi değişimi ile diğer Üniversitelere giden öğrencilerimizin bu ilanları takip etmekle ve istenilenleri yapmakla yükümlülükleri bulunmaktadır.


Web sayfamız: http://farabi.siirt.edu.tr/

TAYFUR POLAT (0484) 212-1111 / 3495
Farabi
15 Ekim 2019