“İslam Düşüncesinde Ateizm Eleştirisi” Sempozyumu Gerçekleşti

İlahiyat Fakültemizin ev sahipliğinde XXIII. Kelâm Koordinasyon Toplantısı ve Uluslararası “İslam Düşüncesinde Ateizm Eleştirisi” Sempozyumu gerçekleşti. 28 bildirinin sunulduğu sempozyumumuzda uluslararası arenada 133 araştırmacı katıldı. Ateizm ve alt dalları, argümanları, eleştirileri oturumlar boyunca bilimsel veriler ışığında tartışıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını İlahiyat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay  ve Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in açılış konuşmaları ardından Prof. Dr. Ahmed Saim Kılavuz’un moderatörlüğün de açılış oturumuna geçildi.

İlahiyat Fakültemiz Konferans Salonunda 2 gün boyunca 28 tebliğ sunuldu. Akademisyenler her alandan gelen soruları cevapladı. Sempozyum katılımcıların Siirt gezisi ile son buldu.

24 Eylül 2018