Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç Siirt Üniversitesinde

Kamu Denetçiliği Kurumu Baş Denetçisi Şeref Malkoç Siirt Üniversitesi tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" konulu konferansa katıldı.

 

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in konuşmasından sonra konferans veren Başdenetçi Malkoç Türkiye’nin son yıllarda fevkalade mesafe aldığını, örneğinin üniversitelerdeki demokratikleşme, insan hakları, refahın yaygınlaştırılması ve gelişmesinin alınan mesafenin en somut göstergesi olduğunu belirtti.

 

 "İnsan, adaleti koruduğu, adaletli olduğu, yöneticiler adaletli davrandığı müddetçe o ülkede huzur ve barış, refah ve kalkınma olur. İnsanlık, dünya, demokrasi ve özgürlük taleplerine ve mücadelesine baktığımızda aranan şey adalet.”  şeklinde konuşarak adalet vurgusu yapan Malkoç öğrencilere sosyal medyada fazla zaman harcamamaları tavsiyesinde bulundu. Malkoç, "Kendinizi yetiştirmeye zaman harcayın. Eğer onlara fazla zaman harcarsanız kendinize, ailenize, üniversitenize ve ülkeye haksızlık yapmış olursunuz. Kesinlikle dil sorununuzu halledin. Ana dilinizi en iyi şekilde konuşun. İngilizce, Rusça, Arapça, mümkünse Çinceyi. Ufkunuzu geniş tutun dünyaya açılın” dedi

 

Konuşmasının son bölümünü ülkede yaşanan siyasi tıkanıklıklara ve bu yüzden  kaybedilen enerji ve zaman konusuna ayıran Malkoç Kamu denetçiliği kurumunun tarihçesi görevleri ve kuruma başvuru şekilleri ile ilgi bir sunum yaparak konferansı noktaladı

 

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, konferansın ardından Malkoç'a Siirt tiftiği hediye etti.

Konferansa, Vali Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Baro Başkanı Nizam Dilek, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu  ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
22 Kasım 2018