2020-¬2021 Akademik Yılı Yurtdışından Kabul Edilen Öğrencilerin Kesin Kayıt Tarihlerinin Uzatılması Hakkında

2020-­2021 akademik yılı için yurtdışından kabul edilen öğrencilerin kayıtları 30 Ekim 2020 tarihinde sonlanmıştır. Ancak, COVID - 19 pandemisi nedeni ile diploma denklik, vize alma, ulaşım vb. süreçlerin uzaması göz önüne alarak 1. yerleştirme ve 2. yerleştirme sonuçlarına göre Siirt Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerin kesin kayıt tarihleri, ilgili programlarda boş kalan kontenjanlar dâhilinde, 15.12.2020 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

30.10.2020 tarihinden sonra kayıt yaptıran öğrenciler arasından Türkçe Yeterlilik Belgesi olan veya Türkçe Yeterlilik Belgesi sunması gerekmeyen öğrencilere, 2020-2021 akademik yılı güz dönemi için kayıt dondurma seçeneği sunulacak ve 2020-2021 akademik yılı bahar döneminde ders kayıt işlemlerini yapmaları önerilecektir. Türkçe Yeterlilik Belgesi olmayan öğrencilerin kayıtları 2 dönem süre ile dondurulacaktır.

Kesin kayıt için Siirt Üniversitesi’ne şahsen gelmeden önce kabul edildiğiniz programda kesin kayıt için hala kontenjan kalıp kalmadığını öğrenmek için int@siirt.edu.tr adresine kabul mektubunuzu ekleyerek e-posta göndermeniz yeterli olacaktır.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü