Prof. Dr. Nihat Şındak Şırnak Üniversitesini Ziyaret Etti

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Şırnak Üniversitesi ile yapılabilecek işbirliği ve ortak faaliyetlerin kapsamını genişletmek ve bölgemize sağlayacağı katma değeri istişare etmek üzere Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ile birlikte Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan’ı makamında ziyaret etti.

 

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede iki üniversitenin işbirliğinin önemine vurgu yapıldı. Bu işbirliğinin sağlanması ve sürdürülmesi halinde bölgemizde istihdamı artırıcı bir katma değer sağlayacağı ifade edildi.

 

Yapılan görüşmenin ardından Rektörümüz beraberindeki heyetle birlikte Kampüs alanında bulunan ve Şırnak’taki kamu kurumlarının iş birliği ile 50 kişiye istihdam imkânı sağlayan Şal û Şapik Üretim Tesisinde yapılan çalışmalar hakkında incelemelerde bulundu.

 

Şırnak Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın ortak çalışmasıyla orijinal taşlarından tekrar inşa edilen Mehmet Ağa Sor Kasrı’nı da ziyaret eden Rektörümüz Şındak’a kasrın tarihi ve yapısı ile ilgili bilgi verildi.

 

Gerçekleşen bir dizi görüşmenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, misafirperverlikleri, ilgi ve alakaları için; Şırnak Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan’a teşekkürlerini iletti.  

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
10 Haziran 2021