Rektörümüz, YÖK Başkanı Saraçın başkanlığında düzenlenen çevrimiçi toplantıya katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleşen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamındaki çevrimiçi toplantıya katıldı.


Şındak toplantıda, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi"nde Tarım ve Hayvancılık” alanında ihtisas üniversitesi olarak, üniversitemizde yapılan çalışmalar ve projeler hakkında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a bilgi verdi.


Diğer ihtisas üniversitelerinin rektörlerinden de bilgi alan Saraç; "Üniversitelerimizin bulundukları bölgelerde ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde tematikleşmesini hedeflediğimiz projemizde gelinen son durumu değerlendirdiğimiz faydalı bir toplantı oldu." ifadesini kullandı.


Proje kapsamında üniversitemizin "tarım ve hayvancılık", Aksaray Üniversitesi’nin "spor ve sağlık", Artvin Çoruh Üniversitesi’nin "tıbbi ve aromatik bitkiler", Bartın Üniversitesi’nin "akıllı lojistik ve bütünleşik bölge uygulamaları", Bingöl Üniversitesi’nin "tarım ve havza bazlı kalkınma", Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin "hayvancılık", Düzce Üniversitesi’nin "sağlık ve çevre", Hitit Üniversitesi’nin "makine ve imalat teknolojileri", Kırklareli Üniversitesi’nin "gıda", Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin "tarım ve jeotermal", Kastamonu Üniversitesi’nin "ormancılık ve tabiat turizmi", Muş Alparslan Üniversitesi’nin "hayvancılık", Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin "çay", Uşak Üniversitesi’nin "tekstil, dericilik ve seramik" ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin "endüstriyel kenevir" ihtisaslaşma alanları olarak belirlenmişti.

 

 

GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
15 Nisan 2021