Üniversitemizde Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Genç Kızılay Topluluğunun etkinlikleri kapsamında kan bağışında bulundu.


Öğrencilerimizin; dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularını aşılamak; Gönüllü Kızılaycılar kazanmak ve yetiştirmek; Kızılaycılık ilkelerinin yurt ve dünya gençleri arasında yayılmasını sağlamak amacıyla oluşturdukları Genç Kızılay Topluluğu Üniversitemizin koordinasyonu ve Türk Kızılay’ı Siirt Şubesinin işbirliği ile Üniversitemizin Kezer yerleşkesinde üç günlük kan bağışı kampanyası düzenledi.


Kampanyaya destek vermek amacı ile beraberindeki heyetle kan bağışında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak “hastanelerde kana ihtiyaç duyulan zamanlar çok sıkıntılıdır, çok da önemlidir. Özellikle hasta sahipleri bu gibi durumlarda başvuracak yer ararlar; yanlış yerlerden medet ummamak ve rant odaklı merkezlerin insafına düşmemek için hepimizi kan vermeyi bir vatandaşlık görevi olarak görmeli, bu konuda hassasiyet göstermeliyiz” şeklinde konuştu. 


Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
18 Ekim 2021